Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

La fòto mai granda del Mond es un imatge panoramic del Mont Blanc

Estampada sus papièr auriá las dimensions d’un terren de fotbòl. Es un esplech interactiu que permet d’i navegar e de ne veire los detalhs

La montaha mai nauta de l’Union Europèa, lo Mont Blanc en Arpitània, es la protagonista de la fotografia mai granda que s’es facha fins ara. S’agís d’un imatge creat a partir de 70 000 fotografias, fachas pendent 35 oras a una nautor de 3500 mètres. L’autor, Filippo Blengini, e sa còla, an publicat l’imatge sus in2white.com, un sit que permet de navigar per tota la fotografia. L’usatgièr pòt veire lo panorama general e tanben se sarrar e veire los detalhs de la montanha.
 
Prene aquel imatge prenguèt trenta cinc oras de trabalh e una pòstproduccion de dos meses. Se l’imatge final s’estampèsse a 300 dpi, auriá las meteissas dimensions qu’un terren de fotbòl.
 
Al delà de la nautor e de la dificultat d’accedir a un dels ponches mai nauts d’Euròpa, la produccion de la fotografia deguèt superar mai de dificultats, coma l’illuminacion o la temperatura de l’endrech (d’aperaquí mens 10 gras).
 
La còla de vint personas que i trabalhèt enregistrèt tanben un vidèo que mòstra cossí se debanèt lo procès:

 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article